SASO
Sankt Annæ Symfoniorkester
SASO flytter turné fra Berlin til Sjælland og Fyn efter corona-udbrud

Danmarks førende ungdomssymfoniorkester, Sankt Annæ Symfoniorkester, har i denne uge måttet aflyse to store koncerter i Berlin på grund af corona-udbruddet. I stedet kan publikum på Fyn og Sjælland nu opleve de talentfulde musikere ved ekstraordinære koncerter denne uge.

Søndag den 8. marts skulle Sankt Annæ Symfoniorkester have indledt en stor turné sammen med et tysk symfoniorkester fra Berlin i anledning af det dansk-tyske Kulturelle Venskabsår 2020. Koncerter var planlagt i både København, Flensborg og Berlin. De to orkestre skulle bl.a. have optrådt sammen i DR Koncerthuset og i den kendte Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche i Berlin.

Men fredag stod det klart, at turnéen ikke blev en realitet. Det tyske symfoniorkester var ellers på vej til København med 60 musikere. Men ved færgelejet i Rostock valgte det tyske symfoniorkester at vende om efter statsminister Mette Frederiksens udmelding om at aflyse alle større arrangementer. Sankt Annæ Symfoniorkester stod dermed uden sin tyske samarbejdspartner, og de store koncerter i København og Berlin blev aflyst.

Chefdirigent for Sankt Annæ Symfoniorkester, Frederik Støvring Olsen, siger:

”Vi er rigtig ærgerlige over, at vi måtte aflyse koncerterne med så kort varsel. Turnéen har været halvandet år undervejs og skulle markere det vigtige bånd mellem Danmark og Tyskland. Men corona-udbruddet er desværre kommet i vejen for de fælles koncerter. Til gengæld er vi så heldige, at vi i sidste øjeblik har fået stablet en række mindre koncerter på benene på Fyn og Sjælland, takket være gode lokale kontakter.”

Det kræver typisk måneders forarbejde at planlægge en koncert. Men på en weekend har Sankt Annæ Symfoniorkester fået arrangeret en række nye koncerter på Fyn og Sjælland i den kommende uge.

Institutioner på Fyn og Sjælland åbner dørene til koncert

Tirsdag aften den 10. marts afholder Sankt Annæ Symfoniorkester en åben koncert på sang- og musikefterskolen Ollerup Efterskole kl. 19.30 og onsdag den 11. marts spiller orkestret på Sejergaardsskolen i Tølløse. Ved koncerterne vil orkestret bl.a. spille uddrag fra Carl Nielsens ”Moderen”, der blev skrevet til genforeningen, som vi netop fejrer 100-året for i 2020. Orkesteret vil også fremføre musik af Mendelssohn, Strauss, Farkas og Lumbye.

Nyt turnéprogram for Sankt Annæ Symfoniorkester

 

KALENDER OG NYHEDER