SASO
Sankt Annæ Symfoniorkester
120 unge musikere markerer dansk-tysk venskabsår

Sankt Annæ Symfoniorkester fra København og symfoniorkestret fra Musikgymnasium Carl Philipp Emanuel Bach i Berlin er gået sammen om at afholde en række koncerter i anledning af, at vi i år fra officiel side fejrer det kulturelle bånd mellem Danmark og Tyskland. De to orkestre samler i alt 120 unge klassiske musikere i alderen 15 til 24 år.

De unge musikere skal øve sammen, optræde sammen og rejse sammen på en fælles turné over syv dage. Turnéen begynder med koncert i DR Koncerthuset i København. Dernæst rejser de to orkestre til Flensborg og slutter af i Berlin med koncert i den store Gedächtniskirche. Bag projektet står bl.a. den tyske ambassade i København og den danske ambassade i Berlin.

Venskabsturné samler unge musikambassadører

Det er ikke første gang, at danske og tyske musikere fra de to musikgymnasier spiller sammen. I maj 2018 optrådte elever fra Sankt Annæ Gymnasium og musikgymnasiet i Berlin ved en fælles koncert i København. Det førte til idéen om en fælles turné for de to symfoniorkestre med målet om at styrke båndet og kulturudvekslingen mellem de to gymnasier.
Dirigent og projektleder Frederik Støvring siger:
”Turnéen handler om at lade unge musikere fra Danmark og Tyskland optræde som musikambassadører for klassisk musik på tværs af landegrænser. De unge musikere skal både optræde sammen, rejse sammen og bo sammen. De kommer på den måde tæt på hinanden og tæt på hinandens kulturer – med musikken som omdrejningspunkt.”

Sankt Annæ Gymnasium og musikgymnasiet i Berlin er begge musikalske kraftcentre inden for konservatorie-forberedende ungdomsuddannelser. Begge gymnasier arbejder med talentudvikling på højt plan og har gennem årene bidraget til udviklingen af nutidens klassiske stjerner. Samarbejdet om turnéen giver derfor også anledning til at udveksle viden og erfaringer på tværs af de to institutioner.

Koncerter forener dansk og tysk musik

Ved koncerterne skal symfoniorkestrene spille hver deres repertoire, bestående af både dansk og tysk musik. Sankt Annæ Symfoniorkester skal bl.a. spille Carl Nielsens ”Moderen”, der passende blev skrevet til genforeningen, som vi fejrer 100-året for i 2020. Ved alle koncerter slutter de to orkestre af med to fælles stykker, hvor samtlige 120 unge musikere spiller sammen side om side.

”Vi glæder os til at samle et fuldt orkester, hvor de danske og tyske elever skal spille sammen. I musikken mødes eleverne om et fælles sprog og en fælles passion. Musikken er på den måde med til at bryde de kulturelle barrierer og skaber dermed et godt fundament for at udvikle venskaber på tværs af landegrænser,” siger Frederik Støvring.

Turnéprogram

KALENDER OG NYHEDER