SASO
Sankt Annæ Symfoniorkester
Det Kgl. Teaters Balletskole 250 år

LUMBYE: En Festaften på Tivoli

LUMBYE: Koncertpolka for to violiner

LUMBYE: Nordisk Fostbroder Galop

Det Kongelige Teaters Balletskole
Sankt Annæ Symfoniorkester
Dinna Bjørn og Linda Hindberg, koreografer
Frederik Støvring Olsen, dirigent

Billetter købes via Det Kongelige Teater

Vi fejrer 250-års fødselsdagen for en af de vigtigste kunstneriske institutioner i Danmark; Det Kongelige Teaters Balletskole. Sankt Annæ Symfoniorkester akkompagnerer fremtidens balletstjerner i en forestilling til arrangementet ‘Store Balletskoledag’.

Forestillingen, der udspringer at det helt unikke samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole er et af sæsonens absolutte højdepunkter. Der ligger et kæmpe arbejde bag fra både symfoniorkestret og balletskolen for at det kan lade sig gøre – f.eks. bliver musikken ikke blot udvalgt nøje efter, hvad der giver mening for danserne, men også ud fra, hvad symfoniorkesteret kan forløse i orkestergraven på Gl. Scene.

Hele produktionen bliver afviklet professionelt, og som det er i den virkelige verden, mødes danserne og symfoniorkesteret først til prøvedagen dagen før forestillingen. Indtil da har danserne trænet med klaver eller CD og symfoniorkesterets dirigent, Frederik Støvring Olsen, har superviseret danseprøverne og haft tæt kontakt med danserne og koreograferne for at ramme den helt perfekte karakter og tempo.

Med Lumbyes Koncertpolka for to violiner får vi også vist vores dygtige koncertmester, Josephine Franyó frem. Hun vil spille den ene af de to solostemmer. Den anden vil blive spillet af en af vores tidligere koncertmestre for at markere, at det også er vores jubilæumssæson – selvom vi med de 25 er væsentlig yngre end Det Kongelige Teaters Balletskole!