SASO
Sankt Annæ Symfoniorkester
Expired: Det Kgl. Teaters Balletskole 250 år

LUMBYE: En Festaften på Tivoli
LUMBYE: Koncertpolka for to violiner
LUMBYE: Nordisk Fostbroder Galop
GADE: Pas de Sept (Et Folkesagn)

Det Kongelige Teaters Balletskole
Sankt Annæ Symfoniorkester
Dinna Bjørn og Linda Hindberg, koreografer
Frederik Støvring Olsen, dirigent

Billetter købes via Det Kongelige Teater – www.kglteater.dk

Vi fejrer 250-års fødselsdagen for en af de vigtigste kunstneriske institutioner i Danmark; Det Kongelige Teaters Balletskole. Sankt Annæ Symfoniorkester akkompagnerer fremtidens balletstjerner i en forestilling til arrangementet ‘Store Balletskoledag’.

Forestillingen, der udspringer at det helt unikke samarbejde med Det Kongelige Teaters Balletskole er et af sæsonens absolutte højdepunkter. Der ligger et kæmpe arbejde bag fra både symfoniorkestret og balletskolen for at det kan lade sig gøre – f.eks. bliver musikken ikke blot udvalgt nøje efter, hvad der giver mening for danserne, men også ud fra, hvad symfoniorkesteret kan forløse i orkestergraven på Gl. Scene.

Hele produktionen bliver afviklet professionelt, og som det er i den virkelige verden, mødes danserne og symfoniorkesteret først til prøvedagen dagen før forestillingen. Indtil da har danserne trænet med klaver eller CD og symfoniorkesterets dirigent, Frederik Støvring Olsen, har superviseret danseprøverne og haft tæt kontakt med danserne og koreograferne for at ramme den helt perfekte karakter og tempo.

Med Lumbyes Koncertpolka for to violiner får vi også vist frugten af et af vores andre værdifulde samarbejder; samarbejdet mellerm Sankt Annæ Symfoniorkester og Malmö Latinskola. Josephine Franyó fra SASO og Carl Ryelund fra Malmö Latinskola spiller de to solostemmer.