SASO
Sankt Annæ Symfoniorkester
Expired: 25-års Jubilæumskoncert

NIELSEN: Saul og David, Forspil 2. akt

SHOSTAKOVICH: Symfoni nr. 5, op. 47

Sankt Annæ Symfoniorkester
Frederik Støvring Olsen, dirigent

Entré: Koncerten er inkluderet i entréen til Tivoli og har en samlet varighed på ca. 65 minutter uden pause.

Kort om programmet (af Frederik Støvring Olsen):
Vi har sat alle sejl til til denne jubilæumskoncert, og vi udvider orkesteret med tidligere elever, MGK-elever og studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Forspillet til 2. akt af Saul og David er en klassikker for ungdomssymfoniorkestre, og det er typisk det første orkesterværk af Carl Nielsen som de helt unge musikere spiller.

Shostakovich 5. Symfoni er vel nok det klassiske værk fra det 20. århundrede, der er omtalt, gennemanalyseret og debatteret aller mest. Det er et af de få værker, der stadig har evne til at starte ophedede diskussioner mellem musikere eller forskere om værkets betydning, dets originalitet og om symfonien slutter i ‘triumf’ eller ‘tvungen fejring’ – eller for at sige det helt enkelt; om symfonien har en glad eller trist slutning.
Det er ikke kun ved de højere akademiske institutioner, at symfonien bliver dissekeret – på gymnasieniveau er det et yndet valgt værk under 3.g’ernes store tværfaglige skriftlige opgave, SRP fordi historierne om forholdet mellem Stalin og Shostakovich med 5. symfoni i centrum den dag i dag er fascinerende at fordybe sig i.
Til opførelsen af Shostakovichs 5. Symfoni udvider vi orkesteret med tidligere medlemmer, MGK-elever og studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.