SASO
Unge på Podiet – en workshop i orkesterdirektion

Med støtte fra Statens Kunstfond og Sankt Annæ Gymnasium afholder Sankt Annæ Symfoniorkester dirigentworkshoppen “Unge på Podiet” for 10 udvalgte unge dirigentaspiranter under 25 år, der vil prøve kræfter med at dirigere et symfoniorkester og blive klogere på partiturlæsning, dirigentteknik, kropssprog og bevægelse på podiet.

 

OBS ! TILMELDING ER LUKKET

15191february-24-2016-mads-stroemme-135

Dirigentworkshoppen er støttet af Statens Kunstfond

Dirigentworkshoppen “Unge på Podiet” er støttet af Statens Kunstfond

HVEM KAN MELDE SIG TIL?

– Du skal være under 25 år
– Du skal spille et instrument eller synge.
– Du skal have et vist niveau indenfor node- og rytmelæsning
– Det er ikke et krav, at du har orkesterdirigenterfaring, da workshoppen tager sit udgangspunkt i de første møder med et symfoniorkester.

STED

– Sankt Annæ Gymnasium, Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby

Der vil blive arrangeret gratis privat indkvartering hos medlemmer fra Sankt Annæ Symfoniorkester for de aktive deltagere, som kommer fra langvejs fra – f.eks. Jylland eller Fyn.

DATOER

– 24. februar (start eftermiddag) + 25. februar + 26. februar (slut eftermiddag)
– 31. marts (start eftermiddag) + 01. april + 02. april (slut eftermiddag)

Det er et krav, at man som aktiv dirigent deltager i begge weekends.

OM WORKSHOPPEN

Udover undervisning i basal direktionsteknik vil workshoppen også tilbyde et helt unikt fokus på kropssprog og bevægelse.

Workshoppen består af to forløb. Den ene weekend fungerer som en introduktion til direktionsfaget og som forberedelse til den anden weekend, hvor deltagerne vil dirigere Sankt Annæ Symfoniorkester.

I det første forløb vil deltagerne i fællesskab med hovedinstruktøren, Frederik Støvring Olsen, gennemgå repertoiret og få en introduktion til basal direktionsteknik. Deltagerne skal dirigere to pianister i udvalgte passager som forberedelse inden mødet med det store orkester. Dette videooptages og evalueres i plenum.

Derudover vil deltagerne arbejde med Gregory Dean, som er solist ved Den Kongelige Ballet. Gregory Dean vil give et oplæg om arbejdet med kropssprog set fra en balletdansers synspunkt og arbejde med praktiske bevægelsesøvelser med alle deltagerne.

Endvidere møder deltagerne Martin Hamann, lektor i musik, som vil sætte komponisten Debussy i en musikhistorisk sammenhæng og introducere analyse som et arbejdsredskab.

I workshoppens andet forløb kommer deltagerne op foran Sankt Annæ Symfoniorkester for at dirigere. Deltagerne modtager undervisning i form af masterclass og introduceres derved for det dirigentmetodiske arbejde gennem egen praksis og ved at følge andres praksis. Alt bliver videooptaget og evalueret i plenum efter orkesterprøven.

Der er 10 aktive pladser. Alle aktive deltagere får:

– 1 partiturgennemgang / dirigentteknik – session
– 1 prøveteknik-session
– 1 workshop i kropssprog
– 1 foredrag om Debussy, impressionisme i musik og analyse som et arbejdsredskab
– 4 videooptagedede dirigentsessions med klaver og fuldt besat symfoniorkester (20+ minutters podietid i hver session)
– 2 videoevaluerings-session
– 1 enelektion
– Partiturer til workshoppens musik indbundet.

INSTRUKTØRER

Hovedinstruktør: Frederik Støvring Olsen

8416oktober 24, 2015 (Mads Strømme) 083

Frederik Støvring Olsen debuterede som orkesterdirigent fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i 2012 med Aarhus Symfoniorkester og med musik af Tchaikovsky, Korngold og Hans Abrahamsen.
Efter privatstudier i Tjekkiet og USA hos Kirk Trevor studerede Frederik hos Giancarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schønwandt på DKDM. Sideløbende med sin ansættelse som dirigent og orkesterchef for Sankt Annæ Symfoniorkester har Frederik siden sin debut arbejdet som freelance dirigent med engagementer hos flere af landets militærkorps, landsdelsorkestre og specialensembler. I udlandet har Frederik dirigeret orkestre i Tjekkiet, Tyskland, Sverige og USA. Frederik har siden 2014 undervist i orkesterdirektion på MGK på Sankt Annæ Gymnasium samt fungeret som assisterende underviser ved forskellige dirigentworkshops i bl.a. USA.

Gæsteinstruktør: Gregory Dean (kropssprog)

tumblr_nxll6boptk1sxiuywo1_1280

I 2004 blev han ansat ved Ballet Vorpommern, hvor han bl.a. i Dornröschen dansede Bluebird pas de deux og pas de six og Tarantellen i Napoli. I 2005 blev han ansat ved Den Skotske Ballet, hvor han har danset titelrollen i både Balanchines Apollon og Peter Darrels Othello, Prinsen i Ashley Pages Askepot og Prinsen i Pages Sleeping Beauty. Derudover har han danset In Light and Shadow af Krystof Pastor og Suite from Artifact af William Forsythe.
Gregory Dean blev ansat ved Den Kongelige Danske Ballet i 2008 som korpsdanser og udnævnt til solist i februar 2011.

Gæsteinstruktør: Martin Hamann (musikhistorie)

billedemartin

Martin Hamann er cand.mag i dansk, musik- og litteraturvidenskab. Han har skrevet prisopgave om musikkens indflydelse på moderne dansk poesi. Har tidligere fået trykt artikler i Edda – Nordisk tidsskrift for litteraturforskning og Studia Antroponymica Scandinavica.
Siden 2007 ansat på Sankt Annæ Gymnasium i fagene musik og dansk.

 

REPERTOIRE

– Vasily Kalinnikov: Symfoni nr. 1 i G-mol, 1. sats (download partitur fra IMSLP)
– Jules Massenet: Meditation fra operaen Thaïs (solist, Thera Brask Ortved)
– Claude Debussy: Petite Suite: 4. Ballet (download partitur fra IMSLP)
– Jules Massenet: Le Cid:1. Castillane – 4. Aubade – 6. Madrilene – 7. Navaraisse

Alle skal dirigere Kalinnikov og Meditation samt minimum 1 af de andre satser. Kopier af alle partiturer vil blive sendt til alle aktive deltagere.

20591May 29, 2016 (Mads Strømme) 170

PRAKTIKORKESTER

Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) blev grundlagt i 1995 og er et af Danmarks førende ungdomssymfoniorkestre med omkring 70 medlemmer i alderen 15 til 24 år. For at blive optaget i orkestret skal man igennem en audition. Langt de fleste medlemmer af orkestret er elever på Sankt Annæ Gymnasium, men orkestret har også medlemmer fra f.eks. musikkonservatorierne og MGK. Udover SASO’s normale koncertvirksomhed arbejder orkestret tæt sammen Det Kongelige Teaters Balletskole om en årlig balletforestilling og med DR Musikariet om børnekoncerter i DR Koncerthuset. Derudover har SASO flere år medvirket som praktikorkester i forbindelse med DKDM’s uddannelse af musikledere på kandidatniveau.

HVAD KOSTER DET

– 1200 kroner for aktive deltager (10 pladser – kan ved nærmere aftale betales over flere rater)
– 500 kroner for passive deltager (ingen podietid)

TILMELDING OG KONTAKT

Tilmelding sker kun via den online formular.
Sidste frist for tilmelding til workshoppen er mandag den 23. januar.
Umiddelbart efter deadlinen vil du få besked, om du er optaget på workshoppen.

Skriv til saso@sag.dk, hvis du har spørgsmål omkring workshoppen.

TILMELDING ER LUKKET FOR DENNE GANG

KALENDER OG NYHEDER