SASO

Om SASO

Sankt Annæ Symfoniorkester (SASO) blev grundlagt i 1995 og er et af Danmarks førende ungdomssymfoniorkestre med omkring 70 medlemmer i alderen 15 til 21 år.
For at komme med i orkestret skal man igennem en audition. Langt de fleste medlemmer af orkestret er elever på Sankt Annæ Gymnasium, men orkestret har også medlemmer fra konservatorierne og landets MGK.

SASO spiller hvert år to koncertforløb med skiftende repertoire, og har de seneste par år bygget deres koncertprogrammer op omkring hovedværker som Tchaikovsky’s 6. Symfoni “Pathetique”, Dukas’ “Troldmandens Lærling”, Borodins 2. Symfoni, Gershwins “En Amerikaner i Paris”, Dvorak’s 4., 8. og 9. Symfoni, Beethovens 3. og 5. Symfoni, Carl Nielsens 1. Symfoni,  samt Kallinikovs 1. Symfoni.

 

Samarbejde og Turné

Udover SASO’s egne koncertaktiviteter, så samarbejder orkestret med Det Kongelige Teaters Balletskole om en årlig balletforestilling på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
SASO samarbejder også med DR Musikariet om en række børnekoncerter i DR Koncerthuset.

SASO tager på Danmarks-turné hvert andet år, og har efterhånden besøgt alle dele af Danmark.
Årene imellem Danmarks-turnéerne rejser orkestret på udlandsturné, hvor SASO har gjort det til sin fornemste opgave at optræde som ambassadør for de danske komponister.

SASO har bl.a. turnéret i Sverige, Italien, Slovenien, Ungarn, Tyskland, Holland og Ungarn.
I 2015 gik turnéen til Wien, hvor SASO spillede koncert i Musikverin, Konzerthaus og Wienersängerknabens Koncertsal.

KALENDER OG NYHEDER